Dienstonderbreking verwijderen of annuleren Afdrukken

Gewijzigd op: Di, 15 Feb, 2022 om 11:41 AM

Afhankelijk van het soort dienstonderbreking, zijn de stappen om ze bij het departement geannuleerd te krijgen verschillend.
Zo kan je medewerker bij het werkstation spreken van het 'annuleren van een dienstonderbreking', ook al kun je niet expliciet een annulatie-zending doen.

Opdrachtgebonden dienstonderbreking (RL-1)

Een opdrachtgebonden dienstonderbreking maakt deel uit van de details van een opdrachtregel. Om een dergelijke dienstonderbreking te annuleren, moet je een opdrachtenpakket versturen op dezelfde referentiedatum waar deze dienstonderbreking niet langer in voorkomt.
Hiervoor ga je naar de personeelsfiche tabblad opdrachten. Selecteer daar de referentiedatum in kwestie en zorg dat je ze kunt wijzigen. Overloop de verschillende opdrachtregels en zorg dat bij alle regels de dienstonderbreking in kwestie is verdwenen. Wanneer je hiermee klaar bent, staat het opdrachtenpakket klaar om te versturen.

Opgelet: heb je nog referentiedata met opdrachtenpakketten waar deze dienstonderbreking in voorkomt, moet je deze stappen herhalen per referentiedatum.

Persoonsgebonden dienstonderbreking (RL-2)

Op de personeelsfiche tabblad dienstonderbrekingen, vind je die dienstonderbreking terug.

Heb je deze dienstonderbreking reeds verstuurd met een melding, dan zul je een annulatie ervan moeten versturen. Lees hierover verder in volgend artikel: Melding 'annulatie dienstonderbreking' versturen (RL-2)

Is die nog niet verstuurd, dan kun je ze eenvoudigweg verwijderen. Klik de dienstonderbreking aan (om ze te wijzigen) en linksonder op de knop ‘Dienstonderbreking verwijderen‘ om ze te verwijderen.