Telefoonnummer of e-mailadres toevoegen, wijzigen of verwijderen Afdrukken

Gewijzigd op: Di, 4 Jan, 2022 om 12:14 PM

Op de leerlingenfiche, tabblad start kun je onder de adresgegevens e-mailadressen, telefoonnummers en mobiele nummers beheren.

Vanaf hier kun je ook individueel een e-mail of sms versturen. Meer hierover in volgend artikels: Mail naar een leerling sturen - SMS naar een leerling sturen

Overzicht contactgegevens

Je krijgt een overzicht van de verschillende contactgegevens te zien. Door middel van enkele symbolen, wordt bijkomende informatie getoond:

• Schermafbeelding_2021-01-26_om_15.34.05.png geeft aan of naar dit nummer SMS'en mogen worden verstuurd.
  • Schermafbeelding_2021-01-26_om_15.34.26.png geeft aan of naar dit e-mailadres marketingmails mogen worden verstuurd.

Contact toevoegen

Dit kan via de knop ‘contact toevoegen‘. Via het dialoogvenster kan je de gegevens invoeren en bij ‘Opmerking‘ heb je de mogelijkheid om extra informatie toe te voegen (bijvoorbeeld GSM mama).

Wanneer je een GSM-nummer invoert, krijg je de mogelijkheid om de schuifbalk ‘SMS‘ te activeren. Bij het verwittigen van leerlingen (bijvoorbeeld voor de afwezigheid van een leerkracht) worden enkel de nummers gebruikt waar dit actief staat.

Opgelet!
Een leerling kan bij de online inschrijving slechts één gsm-nummer opgeven waarnaar sms'en worden verstuurd. Als administratie ben je in de mogelijkheid om er meerdere te selecteren.

Per e-mailadres kun je aangeven of op hierop marketing mails mogen verstuurd worden. Dit wordt aangeduid met een blauw tekstballonnetje naast het adres. (zie hoger in dit artikel)

Contact wijzigen

Door te klikken op het potlood-symbooltje helemaal rechts, kun je een bestaand contact gegeven wijzigen. Afhankelijke van het type gegeven, kun je SMS'en of marketing mails activeren.

Contact verwijderen

Om een telefoonnummer of e-mailadres te verwijderen, klik je eerst op het potlood rechts om ze te wijzigen. In het pop-up scherm kun je linksonder het item verwijderen door de rode knop aan te klikken.