Om toegang te hebben tot deze functionaliteit, moet je het recht Leerlingenadministratie (lezen en schrijven) hebben. - Meer info in het artikel Rechten.


Op de leerlingenfiche, tabblad start kun je zien of deze leerling aan een (of meer) mijnacademie.be-account(s) is gekoppeld. Met deze account kan de leerling (of ouder van) dienst fiche vinden op mijnacademie.be. Met dit account kun je online inschrijven (als dat voor de academie open staat), evaluaties inkijken en agenda inkijken. Met meer functionaliteit die volgt in de toekomst.


Aan eenzelfde leerling kunnen meerdere accounts gekoppeld zijn. Maar deze accounts hoeven niet aan dezelfde leerlingen gekoppeld te zijn. - Hoewel een mijnacademie.be-account uniek is over de academies heen, moet een leerling per academie gekoppeld worden. Eenzelfde persoon bestaat niet noodzakelijk in elke academie.Wanneer je op het potlood klikt in de rechter bovenhoek, kun je in het pop-up venster wijzigingen aanbrengen. Je kunt de bestaande account ontkoppelen, en/of een ander account toevoegen. Bij het zoeken van een bestaande account, kan het volstaan om enkele letters in te  geven als dit account reeds gekoppeld is met een andere leerling in de academie. Heeft dit mijnacademie.be-account nog geen link met de academie, moet je het e-mailadres volledig en exact ingeven.Naar de toekomst toe, zul je kunnen instellen of deze account inzage mag krijgen in de financiële toestand van de leefeenheid waartoe de leerling behoort.

Je kunt ook mijnacademie.be-account opzoeken en zien welke leerlingen hieraan gekoppeld zijn. Meer info hierover vind je in volgend artikel: mijnACADEMIE accountbeheer