Bankrekeningnummer toevoegen, wijzigen of verwijderen Afdrukken

Gewijzigd op: Do, 19 Aug, 2021 om 2:21 PM


Omdat slechts weinig academies het rekeningnummer van een leerling bijhouden, staat dit blok standaard niet zichtbaar op de leerlingenfiche. Wil je dit toch gebruiken, neem je contact op met de helpdesk van Artoso. Die kan dit voor jouw academie zichtbaar zetten.


Op de leerlingenfiche tabblad start kun je het bankrekeningnummer beheren van een leerling. 


Bankrekeningnummer toevoegen

Onder ‘Bank’ kan je een rekeningnummer toevoegen of een bestaand rekeningnummer wijzigen. Klik hiervoor op de knop ‘Rekeningnummer toevoegen‘.

Gaat het om een Belgisch bankrekeningnummer kan je het in het oude BBAN-formaat ingeven of in het nieuwe IBAN-formaat. BBAN-rekeningnummers worden automatisch omgezet naar het IBAN-formaat. Ook worden de BIC-Code en de bankgegevens worden automatisch aangevuld.
Gaat het om een niet-Belgische bankrekeningnummer (uit een buurland) moet je het nummer ingeven in het IBAN-formaat. En ook de BIC-code ingeven. Om dit op te zoeken kun je gebruik maken van een website zoals www.ibancalculator.com.

 


Schermafbeelding_2020-03-05_om_11.01.28.png

 

Bankrekeningnummer wijzigen of verwijderen

Het bestaand rekeningnummer kun je wijzigen door op het potlood rechts te klikken. En als je dat wenst, kun je ze ook verwijderen met de rode knop linksonder in het pop-up venster.


Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.