Studentenkaart voor meerdere leerlingen afdrukken Afdrukken

Gewijzigd op: Do, 28 Okt, 2021 om 4:06 PM

In DKO3 heb je de mogelijkheid om studentenkaarten te genereren. Over het aanmaken en lay-outen van studentenkaarten kan je meer informatie vinden in de handleiding bij het hoofdstuk beheer - documentsjablonen.

Het afdrukken van studentenkaarten gebeurt via een werklijst. Hiervoor heb je het recht ‘Leerlingenadministratie’ en ‘Exporteren van leerlingengegevens’ nodig.

Maak een werklijst met de leerlingen van wie je een studentenkaart wilt afdrukken. Klik (op de werklijst) rechtsboven op het Export-icoontje.

Selecteer bij ‘Exporteren naar’ de optie ‘Studentenkaarten (etiketten)‘ en kies het gewenste sjabloon en Etiketformaat. Het etiketformaat kan je instellen via Extra – Academie – Documenten & bestanden, Etiketformaten.

Bij Starten op etiketnr. kan je aanduiden waar op de pagina de printer de eerste studentenkaart moet afdrukken. Dit is handig wanneer de eerste etiketten op het etiketpapier al werden gebruikt. Zo kan je toch nog gebruik maken van de rest van het etiketpapier.