__ Lijsten en overzichten gebruiken Afdrukken

Gewijzigd op: Di, 4 Jan, 2022 om 1:46 PM


In DKO3 kun je heel wat overzichten krijgen met de namen van leerlingen, voor verschillende doeleinden. Die lijsten zijn verzameld in het menu leerlingen - alle lijsten. Enkele van die lijsten hebben ook een eigen menu-item gekregen, om sneller gebruikt te kunnen worden. (Dit zijn de lijsten vermeld onder Lijsten voor algemeen gebruik.)

Zo is ervoor gekozen om telkens het resultaat aan te bieden als een scherm in het programma. Door deze manier van werken is het heel eenvoudig om vanaf die lijst een leerlingenfiche te openen van een leerling, zonder dat je handmatig leerling per leerling hoeft op te zoeken. En om het bladeren nog eenvoudiger te maken, kun je op de leerlingenfiche gebruik maken van de pijltjes, boven het stamnummer van de leerling.mceclip0.pngLijst filteren

Afhankelijke van de lijst die je kiest, zullen naast naam en voornaam van de leerling nog enkele extra kolommen toegevoegd worden met relevante informatie. Als je dat wenst, kun je de lijst filteren. De kolommen waarop je kunt filteren, is afhankelijk van lijst tot lijst. Als dat nodig is, zul je eerst de filter moeten aanzetten door de knop 'filter is uit' aan te klikken.


Schermafbeelding_2020-03-02_om_11.39.56.png

Schermafbeelding_2020-03-02_om_11.43.29.png


 

Lijst exporteren


Schermafbeelding_2020-03-02_om_11.53.10.png

De meeste lijsten kun je ook exporteren naar excel. Gebruik hiervoor het download-icoontje in de balk bovenaan. Wanneer je die aanklikt, krijg je een pop-up scherm met de kolommen die je wenst te exporteren. Je krijgt altijd de kolommen aangeboden waaruit de lijst bestaat. In een aantal gevallen zul je nog extra gegevens van de leerling kunnen exporteren, bijvoorbeeld het adres.


Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.