Op de leerlingenfiche tabblad (Meer) Discimus krijg je een overzicht van de leerlingengegevens die verzonden zijn naar het Departement Onderwijs. Bovenaan kan je het schooljaar selecteren. De gegevens zijn onderverdeeld in persoonsgegevens en gegevens met betrekking tot de inschrijvingen van de leerling.Klik op ‘toon details‘ naast Persoon of Inschrijvingen om de concrete gegevens te raadplegen. Hier kan je zien welke informatie er is verzonden naar het departement. Je krijgt ook de laatste 5 acties te zien in het ‘Logboek‘.

Komen de gegevens niet overeen met de persoonsgegevens of de inschrijving van de leerling, dan kan je de gegevens opnieuw sturen via ‘zet opnieuw in wachtrij‘.


Het verzenden van gegevens naar het departement onderwijs gebeurt in enkele fases. De eerste twee fases zijn steeds ‘in wachtrij‘ en ‘in verwerking‘. Wanneer de gegevens correct zijn verandert de status na verwerking door het departement in ‘ok‘. Zit er een fout in de gegevens, dan verandert de status naar ‘fout. Bij foutieve gegevens staat er meestal een melding met de oorzaak van de fout.

Via het pijltjes-icoontje rechts boven kan je de pagina verversen en zo de meest recente informatie op het scherm krijgen.


Lees verder: Tabblad (Meer) Aanwezigheden