Een puntenlijst wijzigen, doe je op door het gewenst item te dubbelklikken in het overzicht van puntenlijsten. Dit overzicht vind je via het menu Extra - Evaluatie - Toonmomenten & puntenlijsten - Puntenlijsten.

In dit artikel leggen we je uit wat je kunt doen op het tabblad Deelnemers.

In het geval van een puntenlijst gekoppeld aan een toonmoment kun je dit overzicht niet wijzigen. Om hier aanpassingen te kunnen doen, moet je naar het toonmoment tabblad deelnemers. Hiervoor wordt je op gewezen met de tekst bovenaan het tabblad.

In het geval van een losse puntenlijst, lees verder ...

Belangrijk - Om deelnemers te kunnen koppelen moeten de evaluatieprofielen toegewezen zijn aan de leerlingen. In andere woorden: de evaluatiestructuur staat op punt en werd doorgevoerd naar de leerlingen.

Deelnemer(s) toevoegen

Gebruik hiervoor groene knop 'Deelnemers toevoegen' linksboven. En krijg je er uitgebreide filter, waarmee je op elke combinatie van velden kunt zoeken naar leerlingen. Bevestig de opzoeking met de blauwe knop linksonder. Eronder krijg je de leerlingen te zien die aan de opzoeking voldoen.

Vink de gewenste leerlingen aan en bevestig met de groene knop 'Deelnemers toevoegen aan puntenlijst (onderaan de filter) boven het zoekresultaat.

Deelnemers sorteren

Deelnemers staan standaard in de volgorde van toevoegen. Indien gewenst kun je die hersorteren.

manueel

Op de lijn van elke leerling staat helemaal rechts een knop met dubbele pijl (in kruis). Klik de knop aan en begin met slepen om leerlingen manueel van volgorde te wijzigen.

automatisch

Onderaan de lijst heb je de mogelijk om de leerlingen door het programma te laten sorteren. En kun te kiezen tussen een van volgende sorteringen:

• Naam
  • Eerst graad, daarna naam
  • Eerst naam van de leerkracht, daarna graad en naam

Die sortering uitvoeren is een momentopname. Voeg je nadien nog leerlingen toe, zullen die onderaan toegevoegd worden.

Deelnemer verwijderen

Op de lijn van elke leerling staat links een prullenmandje, waarmee je eenvoudig de deelnemer kunt verwijderen.

Meerdere deelnemers verwijderen

Wil je meerdere deelnemers in één keer verwijderen, klik dan op het symbool (in de vorm van een rood figuur met kruis) bovenaan de eerste kolom.

De prullenmand (bij elk van de leerlingen) wordt vervangen door een checkbox. Selecteer de gewenste leerlingen en bevestig met de groene vink in de titel. (Deze handeling annuleren doe je door te klikken op het kruisje ernaast.)

Lees verder: Tabblad Resultaat