Via het programma kun je meerdere identieke (feitelijke) assets aan dezelfde ouder-asset linken. Met als meerwaarde dat je slechts éénmaal foto's en/of bijlages hoeft te uploaden (bij de ouder-asset).

Een ouder-asset kun je niet uitlenen, je kunt ze alleen gebruiken om feitelijke assets aan te koppelen.

Asset koppelen

Je kunt (feitelijk) asset koppelen vanaf de fiche door te klikken in de melding bovenaan het scherm. Of vanaf de ouder-asset via tabblad Gekoppelde assets, met de groene knop boven en onder de tabel.

Asset ontkoppelen

Je kunt (feitelijk) asset alleen ontkoppelen vanaf de ouder-asset, via tabblad Gekoppelde assets. Je klikt op de gewenste lijn, op de rode knop links.

Gekoppeld asset maken

Vanaf de ouder-asset kun je ook een nieuw (feitelijk) asset aanmaken, vanaf de fiche tabblad Gekoppelde assets. Wanneer je met de groene knop Asset koppelen klikt, krijg je de mogelijkheid om een bestaande of een nieuwe (feitelijk) attest te koppelen.

Gemeenschappelijke informatie

Afbeeldingen en documenten die je hebt geupload bij de tabbladen Afbeeldingen en Documenten, zie je ook staan bij de gekoppelde feitelijke assets. (De gegevens bij tabblad Algemeen worden niet gedeeld.)

Je kunt wel complementair ook bestanden uploaden bij het feitelijk asset. Die worden niet gedeeld met het ouder-asset. Bestanden geupload bij het ouder-asset kun je niet wijzigen bij het feitelijk asset, daarvoor moet je op de fiche van de ouder-asset zijn.