Extra vragen beheren Afdrukken

Gewijzigd op: Do, 24 Mrt, 2022 om 5:17 PM

DKO3 voorziet al standaard een aantal vragen al, die je niet zelf meer onder je extra vragen moet opnemen:

• akkoord met het schoolreglement
  • akkoord met het APP (artistiek pedagogisch project)
  • toestemming voor beeldmateriaal
  • dagschool

Andere bijkomende vragen zijn eigen aan de academie en kun je hier instellen.  Dit doe je via het hoofdmenu ‘Extra – Inschrijvingen – Voorbereiding - Extra vragen’.

Klik op de groene knop ‘Vraag toevoegen‘ om een Extra vraag toe te voegen.

Er zijn drie manieren waarop (verantwoordelijken van) leerlingen de vraag kunnen beantwoorden:

• Een tekstveld wordt vooral gebruikt voor open vragen. De leerling kan zijn antwoord formuleren in een zin.
  • Met een checkbox kan de leerling één of meerdere antwoorden aanvinken die voor hem van toepassing zijn.
  • Een selectielijst wordt gebruikt wanneer de leerling één antwoord moet kiezen uit de mogelijke antwoorden.
  • Een zorgvraag gebruik je, wanneer je de invoer nadien in het luik zorg van de leerling wil zien terugkeren. In de omschrijving leg je uit wat de bedoeling is. Met het ja/neen antwoord, weet het programma of een zorg-item ingevuld mag worden. En met het zorgsjabloon beslis je welk sjabloon ingevuld moet worden.

De toegevoegde vragen verschijnen in het overzicht ‘Extra vragen’. Door op het lijntje van een vraag te klikken kan je de antwoord(en) instellen via tabblad ‘Details’. Daar kan je ook aanduiden of de vraag al dan niet verplicht te beantwoorden is. Als de vraag een verplichte vraag is, dan kan de online inschrijving niet doorgaan zolang die vraag niet beantwoord is.

In je vraag kan je ook een link verwerken naar een bestand, bijvoorbeeld het academiereglement. Dit bestand moet wel opgeladen zijn via extra – academie – publieke bestanden of zich op een andere publiek toegankelijke plaats bevinden. De link toevoegen doe je met het volgende icoontje: Nadat je op dit icoontje geklikt hebt, kan je de url van het bestand toevoegen.

Via tabblad ‘Antwoorden’ krijg je een overzicht van de leerlingen die de vraag reeds hebben beantwoord, samen met hun antwoord. Deze lijst kan je sorteren, filteren en exporteren.

Het antwoord van de leerlingen verschijnt ook op hun leerlingenfiche, tabblad start, bij ‘Extra vragen’.