Lesmoment wijzigen, bij individueel toewijzen Afdrukken

Gewijzigd op: Wo, 23 Feb, 2022 om 4:59 PM

De personeelsfiche, tabblad toewijzen gebruik je om leerlingen voor een individueel vak bij die leerkracht aan een dag en uur te koppelen. Een bestaand lesmoment kun je (beperkt) wijzigen, ook al zijn er al leerlingen aan gekoppeld.

Het rechterdeel "lesmomenten" bestaat op zijn beurt uit twee kolommen. Links staan de dagen en uren. Rechts ervan de namen van de gekoppelde leerlingen. Wanneer je in de linkerkolom ergens op de tekst klikt, verschijnt een pop-up venster.

In het pop-upvenster kun je begin- en/of einduur wijzigen. Tegelijk krijg je ook een overzicht van de verschillende effectieve data waarop er les wordt gegeven. Je kunt hier zien welke data zijn geannuleerd o.w.v. vakantie of afwezigheid van de leerkracht.

Het is niet mogelijk om de dag te wijzigen van een bestaand lesmoment. Wil je effectief leerlingen van lesdag verplaatsen? Dan moet je een nieuw lesmoment aanmaken en de leerlingen van het oude naar het nieuwe lesmoment verslepen.